Er der noget bedre om sommeren end en rigtig god jordbærkage? Nej det tror jeg vidst ikke lige og slet ikke når man er kageglad som jeg (okay, ja jeg er generelt meget madglad, meeen prøver at begrænse mig ha ha). Når men den her jordbærkage er simpelthen så fantastisk at i ikke må gå glip af den. Jeg vil gå så langt at jeg vil sige den er bedre end nogle kager man kan købe, også er den ovenikøbet mega nem at lave. 

Denne opskrift passer til en stor tærteform. Igen vælger jeg den nemme udgave af vanillecreme, da jeg bare synes den smager bedre og der forenkler hverdagen utroligt meget. Nogen vil sige det er at snyde, men ærligtalt så har vi alle brug for at snyde engang imellem, og når nu det alligevel giver den bedste smag, hvorfor så ikke?

Til kagen på billedet gangede jeg opskriften med 3, da der skulle være til en bradepande.

Mørdej: 

 • 100 g Koldt smør
 • 50 g Flormelis
 • 100 g Hvedemel
 • 1 Æg

Mazerinmasse:

 • 175 g Marcipan
 • 150 g Sukker/brug gerne rørsukker for at spare lidt på kalorierne
 • 100 Smeltet smør
 • 2 Æg
 • 50 g Hvedemel

Vanillecreme: 

 • Kagecreme med vanillesmag fra Dr. Oetker
 • 5 dl Mælk
 • 1/4 Piskefløde

Pynt: 

 • 100 g Mørkt chokolade
 • 1 bakke jordbær

Sådan gør du: 

 1. Tænd ovnen på 200 º varmluft. Har du ikke varmluft bruger du bare alm. ovn, kagen skal da bare have lidt mere.
 2. Start med at lave mørdejen, skær smørret i terninger. Smuldre smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter. Med fordel bruger jeg min rørmaskine, og tager til slut dejen ud på bordet og samler i hånden.
 3. Imens mørdejen er i køleskabet, laver du din mazarinmasse. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt det smeltede smør, lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst. Jeg bruger igen min rørmaskine til at blande, men du kan med fordel også bruge en håndmixer.
 4. Når du har lavet mazarinmassen, er det tid til at rulle mørdejen ud (hver sikker på den har været i køleskabet i min 30 min). Rul mørdejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Dejen skal kunne dække både bund og kanter i tærteformen.
 5. Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanterne til. Fordel mazarinmassen ovenpå.
 6. Bag dejen i den varme ovn i 10-20 minutter, til massen er fast. Hold øje med dejen, da det er meget forskelligt fra ovn til ovn hvor meget den skal have. Når dejen er varm vil kanterne på kagen smelte, det er helt normalt.
 7. Når dejen er fast tages kagen ud og køles helt ned. Dejen kan med fordel laves dagen før.
 8. Imens dejen køler af laver du din vanillecreme. Tag et brev og bland indholdet med mælken. Pisk blandingen i 1 min. Jeg bruger også her min rørmaskine, men du kan med fordel bruge håndmixeren. Cremen sættes herefter i køleskabet i 20 min.
 9. Når dejen er kølet helt af, smeltes den mørke chokolade. Enten over vandbad, eller hvis du som jeg har en kande beregnet til smeltning af fx smør og lign. til mikrobølgeovnen. Husk og holde øje med chokoladen. Når den er smeltet hælder du den ud over den kolde bagte kagebund, og fordeler udover, så hele bunden er dækket. Orden evt . jordbær imens, og skær dem over på midten.
 10. Når chokoladen er stivnet kan du fordele vanillecremen ud over kagen, og herefter pyntet du den med jordbær.
 11. Voila, din lækre jordbærkage er klar til servering. Bon Appetit. 

Anja