Jeg elsker at bage, og er faktisk generelt lidt af et madøre! Der er ingen tvivl om at hvis jeg fulgte min maves lyster, så var jeg en del større end jeg er nu. Når men den her chokoladekage må i simpelthen bare prøve! 

Jeg bagte kagen da jeg sidste lørdag var til stor familiefest med min jyske familie. Vi var omkring 45 mennesker, og starter altid med et stort jysk kagebord (hvilket min kageglade mave er utroligt tilfreds med). Derudover havde jeg en sindsyg lækker og nem hjemmelavet jordbærkage med også. Den opskrift kan du finde i et andet oplæg her på bloggen.

Kagen er supernem at lave, og ja, jeg snyder også indimellem med færdigblandinger, og helt ærligt, når nu det smager sindsyg godt, hvorfor skulle jeg så ikke gøre det?

Når men herunder er opskriften, som svarer til en bageformsstørrelse. Jeg har til kagen på billedet (bradepande) gange opskriften med 4.

Kagedej:

150 g Hvedemel

250 g Sukker
50 g Kakaopulver
1 tsk Natron
1 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniliesukker
2 knsp Salt
1 M/L æg
1 1/4 dl færdigbrygget kaffe
1 1/4 dl mælk
1/2 rapsolie

Fyld:

Her snyder jeg lidt og bruger dr. oetkers kagemousse med chokoladesmag. Det smager simpelthen bare så godt og er nemt og bruge.

Der bruges 1 brev kagemousse

2 1/2 dl mælk

Pynt:

Her er det kun fantasien der sætter grænser. Jeg har på min brugt jordbær, blåbær, hindbær, toblerone, Toffifee og Maltesers. Ja men er vel en slikmund.

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180° C, varmluft. Læg bagepapir i bunden af springformen.
  • Først skal alle de ingredienser som er “tørre” blandes sammen i en skål, tag det evt. igennem en si når du blander, da bagepulver har det med at klumpe.
  • Bland nu de våde ingredienser sammen.
  • Til sidst blander du de våde ingredienser sammen med de tørre og rør til dejen er samlet. Sørg for at rør indtil alle klumper er opløst. Jeg bruger min rørmaskine til denne proces, men du kan også bruge en håndmixer.
  • Hæld dejen i springformen. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 – 45  min. Hold dog løbende øje med kagen, da det er forskelligt fra ovn til ovn hvor længe den skal have. Dejen skal være fast når den tages ud. Hvis du stikker en kødnål ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
  • Lad kagen køle helt af i springformen (dejen kan med fordel laves dagen før)
  • Bland brevet med chokolademoussen med mælk. Pisk kort med en rørmaskine/håndmixer på laveste hastighed, derefter 3 minutter på højeste hastighed til moussen er luftig.
  • Fordel nu moussen på den kolde kagebund (moussen vil smelte hvis ikke kagebunden er kold nok).
  • Pynt med alt det du synes der skal være på, der må gerne være meget.

Velbekommen og enjoy – du vil ikke fortryde det 

Anja