Kan du godt lide at trampe, så er det trampestien på Stevns du skal prøve! Bare lige for god orden skyld, så mener jeg ikke det der voldsomme musik, men trampe som i når du træder fødderne hårdt i jorden. – Okay du behøver ikke trampe afsted, du kan nøjes med at gå. Men det lyder bare ikke nær så sejt at kalde det for gåstien, som det gør at trampe. Når men i søndags tog Emil og jeg rygsækken på og tog en tur på trampestien.

Jeg ved ikke om du kender til Stevns og vores klint som er en del af UNESCO verdensarv. Men det kommer du til efter at have læst det her, og du vil helt sikkert også få løst til at opleve det selv. På Stevns klint ligger trampestien, som er en ca. 22 km gåtur langs kysten og klinten, hvor der simpelthen bare er så smukt! 

Turen går fra Bøgeskoven til Rødvig havn og man bestemmer naturligvis selv hvor man vil starte. Vi kan bedst lide at starte i Bøgeskoven, da men på den måde kan slappe af i smukke Rødvig efter 22 km og spise noget god mad. Desuden synes vi også at det er den “hårdeste” del af turen da man i bøgeskoven starter med at gå i sten nede ved vandet (Man kan gå på en vej udenom, men det er alm. vej og ikke nær så smukt og autentisk som ved vandet) og der er længere mellem stoppene (der er stop ved Holtug kridtbrud, Stevns fyr, Højeruplund, koldkrigsmuseet, Boesdal og til sidst Rødvig havn). Kort før vi skulle op på klinten og gå, ramte vi uheldigvis et stykke hvor der ikke var nogle sten, så der var kun 1 ting at gøre og det var at gå igennem vandet med sko.

Heldigvis havde jeg taget et par tøfler med, så Emil kunne starte med at gå i dem og jeg i mine våde sko, og da vi nåede til Stevns fyr byttede vi. Pågrund af det gode vejr kunne vi tørre vores sko, så når vi mødte nogle andre på ruten, har de mødt 2 mennesker den ene iført tøfler, rygsæk og strømper i hånden og den anden med våde sko i hænderne. Kan i se det for jer? Jeg ved ikke hvad folk har tænkt, men komisk har det ihvertfald set ud! 2 mega sporty typer alligevel! 🙂

Når men tilbage til selve turen. Der er simpelthen så smukt på Stevns, og lige denne tur er noget helt specielt! At tænke på det er noget som naturen har skabt gør det bare endnu mere fantastisk og smukt! Flere steder er der bænke og muligheder for at stoppe og spise sin medbragte mad og nye den fantastiske udsigt udover vandet og klinten. Det blå vand, solens stråler, varmen og markerne på den anden side gør det til en helt unik oplevelse.

 

Det var så fantastisk da vi kom til Rødvig havn, kunne sætte os ned med en sodavand og nyde dagens præstation. Det er ikke alene sindsyg god motion, men også en positiv oplevelse som vil være i dine minder i mange år. Skynd jer at få gået turen og få den oplevelse! I vil helt sikkert ikke fortryde det! Føler i ikke for at tage hele turen, så tag noget af den. Det er op til jer selv hvor i starter og hvor meget i vil gå. I vil helt sikkert ikke fortryde den smukke udsigt

Anja