Kender du Darwin? Altså ikke ham med evolutionsteorien, men Darwin i Australien? Darwin er en by i North territorium, hvilket betyder at der er meget varmt. Jeg er så heldig at jeg har en kusine som bor der med hendes familie, så dem har jeg været nede og besøge nogle gange. Hver gang bliver jeg væltet omkuld at den anderledes natur og levemåde som de har. Ikke fordi de lever sindsyg anderledes end os i Europa, de har også butikker, biler og almindelige huse – ha ha- men fordi landet er så stort og naturen er så anderledes. 

Litchfield Park 

Jeg har oplevet at være dernede i både deres sommer og vintersæson, her skal man huske at sæsonerne er modsat vores i Danmark, og når de har deres vinter, er der stadig tale om 25-30 grader om dagen, selvom det bliver mørkt kl. 19. Deres sommer er tilgengæld noget helt andet, og for os uvante dansker som hungre efter solen, så lærer man MEGET hurtigt at man skal holde sig langt væk solen, både fordi man bliver lynhurtig forbrændt og fordi man ikke kan holde ud at være ude i varmen.

Litchfield Park 

Begge gange har jeg været i Litchfield Park, som ligger ca 1,5 times kørsel fra Darwin. Udover at man oplever at kører igennem outbacken med den røde jord, slanger på vejen, skalede afbrændte træer og bumpede veje, som i sig selv er noget helt fantastisk, så kommer man til denne grønne smukke park som er helt naturskabt med små pools, med ferskvand. Min kusine fortæller os at der findes ferskvandskrokodiller i vandet, men at de kun er ca. 1 meter lange og ikke gør nogen skade og man sjælendt ser dem. Vi var en smule skeptiske, men vandet er simpelthen så lækkert, rent og uden fare. Flere camperede enda i parken. En kæmpe oplevelse, som jeg klart kan anbefale til dig der vil have en god oplevelse og fantastisk minde. 

Kænguru i Zoo

Min kæreste ville så gerne se en kænguru, og vi måtte forklare at selvom de dog findes i Australien, så er Darwin ikke lige stedet de er. Man skal huske på at hele Australien har en størrelse som minder om Europa, hvilket betyder at der er forskellige klimaer alt efter hvor i landet du er. Når men kænguru ville han se, og til alt hel findes der i nærheden af Darwin et Zoo, som minder meget om det vi kender fra Danmark, bortset fra det er nogen mere exotiske dyr. Her fandt vi de små dværg kænguruer, som ar så rolige at man kunne komme helt tæt på og tage et billede med dem, man er vel turist. I Darwin har de mange dyr som vi slet ikke er vant til her i Danmark, hajer, saltvandskrokodiller, slanger, edderkopper og gekkoer. Nogle er mere farlige end andre, men man oplever stortset aldrig nogle af dem, ved mindre man opsøger dem.

Solnedgang på stranden i Darwin

Der er så mange fantastiske ting at skrive om Darwin, og mange flere oplevelser som jeg virkelig har nydt at opleve, men desværre vil det her indlæg blive alt for langt hvis jeg skal skrive det hele. Men noget jeg dog lige vil nævne er den helt unikke og smukke oplevelse at sidde på en strand med noget god mad og se solnedgangen, som er noget helt fantastisk. Man kan rent faktisk se hvordan solen bevæger sig og går ned i horisonten. Ja bevares, en dansk solnedgang er også helt fantastisk smuk, men der er nu alligevel noget helt bestemt over stemningen i Darwin. Jeg har forsøgt at fange det på et kamera, men desværre fanger det kunne halvdelen af oplevelsen, det skal ses selv.

Hvis du nogensinde kommer på de kanter, eller har planer om at skulle derned, så tøv ikke med at skrive til mig, så kan jeg komme med gode råd til oplevelser. 

Anja